Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár přístřešku se dřevem - Uničov, Tyršova - 15.2.2021

Fotografie pořídili HZS Olomouckého kraje a JSDH Uničov.

V noci v pondělí 15. 2. 2021 jsme vyjížděli k požáru pergoly a hospodářských budov s naskladněným materiálem a dřevem do Uničova na Tyršovu ulici. Událost byla nahlášena ve 2 hodiny 35 minut. Operační důstojníci na místo vyslali postupně 10 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár na ploše zhruba 10x20 metrů v zástavbě rodinných domů.

Nasazeno bylo 6 útočných C proudů. Hasiči také bránili okolní přístavky a stavby. Kromě vody byla využita i smáčedla a kvůli velkému množství hořícího topného dřeva velitel rozhodl o použití těžké pěny. Museli jsme také postupně rozebrat konstrukce, abychom mohli dohledat skrytá ohniska hoření a dohasit je. Vyskladnit jsme museli velké množství dřeva a dalšího materiálu.

Před 10. hodinou pak došlo k redukci jednotek. Ty pak pokračovaly v dohašovacích pracích. Zásah probíhal v dýchací technice a komplikoval jej silný mráz, teploty padaly k -15 stupňům. O to náročnější byl pro zasahující hasiče, kteří se museli častěji střídat, i naši techniku. Požár se obešel bez zranění osob. Na místo byl přivolán náš vyšetřovatel, který zjišťoval příčinu požáru. Vyšetřování nyní probíhá. Škodu předběžně odhadujeme na 250 tisíc korun.

V Uničově zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Uničov, Šternberk, Olomouc a Litovel a jednotky SDH Dlouhá Loučka, Libina, Nová Hradečná, Troubelice, Tři Dvory,  Újezd a Uničov.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje










































































©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: