Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár sila s pilinami - Uničov, ul. Stromořadí - 2.6.2011

Čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru k likvidaci požáru sila s pilinami do areálu dřevozpracující  společnosti v Uničově. Tísňová linka hasičů přijala informaci o viditelném požáru v horní části sila ve čtvrtek 2.6.2011 v 22:23 hodin.

První na místě byla profesionální jednotka ze stanice v Uničově, následně k pomoci dorazily jednotky z další požární stanice Litovel a dobrovolné jednotky Uničov a Troubelice. Po nutném odpojení přívodu elektrické energie se hasiči v dýchací technice průlezem po obvodu pláště dostali do horní části a zahájili  hasební práce. Vzhledem k tomu, že dle očitých svědků došlo k opravdu silnému hoření a viditelných plamenů, vyhodnotil velitel zásahu jako jednu z možných variant i poškození konstrukce a proto přerušil hasební práce ve stropních částech sila. Po dohodě s majitelem, který zajistil techniku pro postupné vyvážení  poté hasiči vyhořelé piliny dohasili. Na místě velitel zásahu ponechal místní dobrovolnou jednotku do páté hodiny ranní, která zde zůstává pro pokračující vyvážení pilin ze sila a provádí dohašování a zároveň je zde z preventivních důvodů jako dozor. V případě, že by situace vyžadovala následně další přítomnost hasičů, je další jednotka Troubelice připravena vystřídat své kolegy.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření, předběžnou výši majitel odhadnul do výše 5tis, ale jedná se o odhad v nočních hodinách a bude nutné během následujícího dne prověřit  případné další škody po požáru

Článek a foto čerpáno z webu HZS Olomouckého kraje
























©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: