Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár bytu v 1.NP - Uničov, Litovelská - 2.10.2012

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly ve večerních hodinách úterý 2.10.2012 v Uničově na Litovelské ulici při požáru v cihlovém, bytovém komplexu a to v prvním patře, blíže v jedné z jeho místností. 

Oznamovatel na lince tísňového volání krátce po půl osmé večerní popsal viditelný kouř z oken a menší dítě na balkoně tohoto bytu, zřejmě volající o pomoc. Na místo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje vyslalo profesionální jednotky stanic Uničov a Litovel, doplněné o dobrovolné hasiče, rovněž Uničov a dále Troubelice.
 
Provedeným průzkumem hasiči v zakouřených prostorech nalezli dvě zraněné osoby. Ty se při snaze o uhašení požáru v jedné z místností bytu nadýchaly nebezpečných zplodin hoření. Hasiči je vyvedli do bezpečí před dům a byla jim poskytnuta předlékařská péče podáním – inhalací kyslíku a následně je předali do lékařské péče kolegů ze zdravotnické záchranné služby.
 
Hasiči pokračovali v dohašení menšího požáru, zahoření matrací a částečně vybavení, pomocí vysokotlakého proudu. Pro důkladné odvětrání prostor provedli vysazení okna a po ochladnutí požárem zasažených prostor provedli důkladnou kontrolu pomocí termokamery a vyloučili tak možná skrytý ohniska. Požárem zasažené vybavení bylo nutné vynosit a rovněž dohasit před domem.
 
Po požáru došlo ke škodě na vybavení a bytě ve výši 80 tis korun. Zraněné osoby byly po prvotním ošetření převezeny k další - následné péči do nemocnice ve Šternberku. Co je příčinou vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření.
 
VIDEO ze zásahu hasičů - zde  youtu.be/4FnYTOaMRo0
 
 

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
















©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: