Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár stohu slámy - Želechovice

Pomoc čtyř jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si vyžádala událost spojená s požárem stohu balíků slámy v Želechovicích na Olomoucku. Informaci o požáru převzalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje chvíli před půl šestou odpolední v pondělí 18.7.2016. Následně k místu vyjela profesionální jednotka požární stanice Uničov a dále rovněž profesionální požární stanice Litovel a z řad dobrovolníků hasiči Uničov a Tři Dvory. 

Jednotky po svém příjezdu zahájily lokalizaci požáru a zvláště ochlazování vodou nedalekého pole se vzrostlým obilím. Došlo k zahoření zhruba sto padesáti balíků slámy, zřejmě po nedbalosti či úmyslu neznámé osoby. Majitel měl dle svého vyjádření štěstí, zhruba před týdnem ze stohu odvezl větší část zhruba osmi set balíků, předběžně svou škodu vyčíslil v částce do 40tis korun.

Hasiči zásobování vodou vyřešili z nedalekého rybníku v Želechovicích kyvadlově pomocí cisteren. Majitel si zajistil nakladač pro snadnější rozhrabávání a dohašování. Na místě bylo zvoleno pozvolné dohořívání kontrolované dobrovolnou jednotkou. Celá událost se obešla naštěstí bez zranění.

Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí HZS Olomouckého kraje

Jen pro doplnění naše jednotka zůstala na místě dohlížet do úterní půl sedmé ráno, kdy místo události protokolárně předala majiteli a vrátila se po očištění CAS a doplnění vody zpět na základnu v 7:45.

 

TT










































©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: