Hasiči Uničov - JPO & SDH
Facebooková stránka jednotky
Na pořádání akcí a činnost přispívají:
     
JPO III/1-H-D - Jednotka SDH města Uničov
a SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Uničov
Šternberská 492, 783 91 Uničov

736778957 mládež
602571499 velitel
724373923 starosta

Fotogalerie

« Zpět na seznam

Požár parketárny - Uničov, U Pily - 27.10.2016

Postupnou pomoc šesti jednotek hasičů z řad profesionálních a dobrovolných hasičů si vyžádal požár zásobníků pilin a technologie v průmyslovém areálu v Uničově. Dle získaných prvotních informací došlo k zahoření a viditelným plamenům z technologie krátce po třinácté hodině ve čtvrtek 27.10.2016. Operační středisko k události postupně vyslalo jednotky profesionálních hasičů požárních stanic Uničov, Litovel a Olomouc. Navíc během zásahu z centrální stanice v Olomouci vyjela speciální technika s řezacím a hasícím zařízení COBRA. Z řad dobrovolných hasičů u události zasahovaly jednotky Uničov, Dlouhá Loučka a Troubelice.

Hasičům likvidaci požáru komplikoval špatný přístup k několika ohniskům uvnitř technologie zásobníku zaplněného pilinami. Postupně otevírali servisní přístupové šachty a likvidovali skrytá ohniska. S rychlejší likvidací a účinnější metodou pro zdolání požáru v závěru vypomohlo speciální hasící a řezací zařízení COBRA.

Požár se hasičům zcela podařilo likvidoval zhruba po třech hodinách. Majitel předběžně vyčíslil vzniklé škody v částce 6. milionů korun. Příčinu vzniku požáru aktuálně hasičský vyšetřovatel. Celá událost se naštěstí obešla bez zranění.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

foto a video: Josef Kovařík, krizový štáb ORP Uničov

 







































©2007- 2024 JSDH města Uničov | webdesign & provedení: Marek Dostál, aktualizace: Tomáš Trnka
Stránka má od 22.10.2007 návštěv: